לילך שחף
תכנון ועיצוב בסגנון כפרי
כאשר אנו חושבים על בית במושב או בהרחבה בקיבוצים, עולים לנגד עינינו כמה מוטיבים עיקריים המייחדים את הבנייה הכפרית של ימינו.
האוכלוסייה - מי שרוכש בית ביישובים הכפריים בפריפריה אינו דל אמצעים בהכרח אך חלק מהבחירה לחיות בצמידות לקיבוץ הוא הרצון להתחבר לאורח החיים הקיבוצי בתנאים משופרים.
לצדם רוכשים ובונים את בתיהם בהרחבה גם חברי הקיבוץ עצמם לעיתים – וכאן קיים האתגר למתכנן להגיע לתוצאה מכסימלית בתקציב מוגבל.
עוד מאפיין דומיננטי הוא ריבוי הילדים בהרחבות, מה שמכתיב בתים עם אוריינטציה משפחתית חזקה, ריבוי חדרים וחללים המיועדים לפעילות פנאי משפחתית.
מבחינת חיצוניותו של הבית בהרחבה, ניתן לציין כי בסגנונות הבנייה יש התחברות לאזורים גיאוגרפיים דומים לשלנו כגון יוון, איביזה, ואזורי החוף של ספרד.
אם בעבר היה מראה גג הרעפים האירופאי האדום המאפיין העיקרי של הבנייה באזורים החקלאיים, הרי שכיום נדיר למדי למצוא בתים חדשים בסגנון זה.

במבנים רבים בהרחבות הקיבוצים רווח סגנון בנייה בו ישנו קשר ישיר בין הפנים לחוץ.
הבתים הינם בני שתי קומות לכל היותר, החצרות נושקות האחת לשנייה ובמקרים רבים אף אינן מגודרות. קיימת התייחסות נרחבת לאזורי אירוח חיצוניים, המרוצפים בקורות עץ (דק) או בסוגי ריצוף חוץ המעצימים את תחושת הבית הים תיכוני.
חלונות גדולים וחצר מרווחת לאירוח בחיק הטבע הן שתי דרישות מפתח בבנייה מסוג זה.
אשמח לייעץ וללוות את הפרוייקט שלכם בקיבוץ או במושב.